Slimnīcās konstatē ugunsdrošības pārkāpumus

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ugunsdrošības uzraudzības pārvalde, veicot ugunsdrošības pārbaudes 73 slimnīcās, secinājušas, ka pamazām stāvoklis slimnīcās uzlabojas, tomēr daudzās ārstniecības iestādēs konstatēti pārkāpumi, nra.lv informēja VUGD.

VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvalde apkopojusi informāciju par būtiskākajiem ugunsdrošības pārkāpumiem slimnīcās - nav apmācītas atbildīgās personas par ugunsdrošību; nav veiktas instruktāžas par ugunsdrošību; nav vai ir jāpārstrādā rīcības plāns ugunsgrēka un citu ārkārtas situāciju gadījumos, tāda pat situācija ir ar civilās aizsardzības plānu.

Tāpat atsevišķās slimnīcās konstatēts, ka nav ierīkota iekšējā ugunsdzēsības ūdensapgāde un nav arī ārējā ugunsdzēsības ūdensapgāde. Izgaismotas izeju un evakuācijas kustības virzienu norādītājzīmes nav uzstādītas piecos objektos, bet uzstādītas tikai daļēji pusē no apsekotajām slimnīcām. 18 slimnīcās nav pietiekami ugunsdzēsības līdzekļu, bet 34 slimnīcās nav uzstādīti rezerves elektrobarošanas avoti.

Trīs slimnīcās nav ierīkota automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, bet 33 – tā uzstādīta tikai daļēji. Savukārt balss ugunsgrēka izziņošanas sistēma nav ierīkota 28 iestādēs, bet piecās ir ierīkota tikai daļēji.

Svarīgākais