Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Marta sākumā mazinājusies saslimstība ar elpceļu infekcijām; joprojām zema arī gripas aktivitāte

Marta pirmajā nedēļā zema bijusi gan saslimstība ar gripu, gan mazinājusies saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotie monitoringa dati.

Ja februāra pēdējā nedēļā vidēji ar elpceļu infekcijām slimoja 1221,5 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju, tad aizvadītajā nedēļā tie bija 1144,8 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju. Lielākais šo pacientu īpatsvars bija Rēzeknē, Gulbenē, Daugavpilī un Rīgā.

Nedaudz sarukusi saslimstība arī līdz četru gadu vecu bērnu vidū. Aizvadītajā nedēļā tika reģistrēti 6397,8 bērnu saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, salīdzinot ar 6764,4 gadījumiem iepriekš.

Aizvadītajā nedēļā ar aizdomām par gripu Rīgā tika hospitalizēti trīs pacienti. Ar gripas izraisītu pneimoniju netika hospitalizēts neviens pacients.

Vispārējās un pirmskolas izglītības iestādēs, ņemot vērā to, ka mazinājās elpceļu vīrusu saslimšanas, nedaudz pieauga to apmeklējums.

Pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja vidēji 67% bērnu, vispārējās - 90,9%.

Jau ziņots, ka Latvijā no pandēmiskās gripas A(H1N1) izraisītajām komplikācijām līdz janvāra beigām miruši 34 pacienti. Turpretī februārī ārpus Rīgas no pandēmiskās gripas izraisītajām komplikācijām miris vēl viens cilvēks - 48 gadus veca sieviete. Līdz ar to jaunās gripas upuru skaits Latvijā pieaudzis līdz 35 cilvēkiem.