Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

No Gaiļezera slimnīcas piedzen 5000 latu saistībā ar nekvalitatīvi veiktu ceļa operāciju

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma piedzīt 5198 latu kompensāciju no SIA "Klīniskās universitātes slimnīca "Gaiļezers"" par labu tās bijušajai pacientei Elgai Klēģerei, kura bija sūdzējusies par nekvalitatīvi veiktu kājas ceļa operāciju.

Kā aģentūra LETA uzzināja apgabaltiesā, tādējādi Klēģeres prasība apmierināta daļēji. Viņai par labu no slimnīcas nolemts piedzīt 5000 latu morālā kaitējuma kompensāciju un ārstēšanās izdevumus 198 latu apmērā. Pārējā daļā Klēģeres prasība noraidīta.

Pilns pirmās instances tiesas spriedums šajā lietā būs pieejams 22.martā, bet pēc tam likumā noteiktajā kārtībā to varēs pārsūdzēt.

Kā ziņots, kopumā prasītāja no ārstniecības iestādes vēlējās piedzīt 706 203 latus. Klēģere no slimnīcas bija lūgusi piedzīt ārstēšanās izdevumus - 198 latus, atrauto peļņu nesaņemtās darba algas apmērā par laiku no 2007.gada 4.jūnija līdz 2008.gada 29.februārim - 6004 latus, atlīdzību par nodarītajiem miesas bojājumiem, kuru sekas ir bijušas sakropļojums vai izķēmojums, - 350 000 latu un tikpat lielu atlīdzību par viņai nodarīto morālo kaitējumu.

Tāpat Klēģere bija lūgusi piedzīt no "Gaiļezera" varbūtējo atrauto peļņu nesaņemamās darba algas apmērā - 667 latus ik mēnesi, kas būtu maksājami līdz prasītājas mūža galam.

Viņa arī bija lūgusi atzīt tiesības par laiku līdz sprieduma izpildei saņemt no piedzenamās summas likumiskos 6% gadā.

2008.gadā klīniskā universitātes slimnīca ''Gaiļezers" tika apvienota ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu.