VSAA Pierīgas nodaļa Siguldā pārcelsies uz lētākām telpām

Šodien uz lētākām telpām pārcelsies Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Pierīgas nodaļa Siguldā, bet klientu apkalpošanas nodaļa tiks pārcelta uz Rīgu.

Pārvākšanās tiek realizēta, lai optimizētu VSAA infrastruktūru.

Lai varētu nodrošināt klientu apkalpošanu ierobežotā finansējuma apstākļos, šodien darbu līdzšinējās telpās Pils ielā 13 pārtrauks VSAA Pierīgas nodaļa Siguldā, kas pārcelsies uz Šveices ielu 12. Šveices ielā klientus turpmāk pieņems tikai divi darbinieki, bet klientu apkalpošanas nodaļa tiks pārcelta uz Lāčplēša ielu 70a Rīgā.

Savukārt rīt,19. februārī, lai nodrošinātu operatīvu pārcelšanos uz jaunajām telpām, abas klientu apkalpošanas vietas apmeklētājiem būs slēgtas. Bet jau pirmdien, 22.februārī, tiks uzsākta klientu pieņemšana jaunajās telpās Siguldā, Šveices ielā 12, kā arī Lāčplēša ielā 70a Rīgā.

Klientu apkalpošanas vietu skaits Pierīgas reģionā saglabāsies, jo arī turpmāk VSAA klienti varēs vērsties klientu apkalpošanas punktos Ķekavā, Olainē un Salaspilī, kā arī Siguldā vai jebkurā citā VSAA nodaļā.

Tāpat, sākot ar 1.martu, klientus jaunās telpās pieņems arī reorganizētais VSAA klientu apkalpošanas centrs Dobelē. No Uzvaras ielas 4 tas pārcelsies uz Brīvības ielu 10b, kur turpmāk Jelgavas reģionālās nodaļas pakļautībā atradīsies neliels klientu apkalpošanas punkts ar trīs darbiniekiem. Klientu pieņemšana vecajās telpās Uzvaras ielā tiks pārtraukta 25.februārī.

Jaunajās telpās būs lētākas uzturēšanas izmaksas, kas ir būtiski šogad, kad VSAA administratīvais budžets, salīdzinot ar 2009.gadu, ir samazināts par 6,78 miljoniem latu jeb 44,1%.

Jau ziņots, ka 2009.gadā VSAA nodaļu skaits tika samazināts no 32 uz 14, daļa no tām tika pārveidotas par nelieliem klientu apkalpošanas centriem vai punktiem, lai saglabātu iespēju iedzīvotājiem saņemt VSAA pakalpojumus pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

Piemēram, decembrī Rīgā tika slēgti divi klientu apkalpošanas punkti - Pļavniekos un Bolderājā, bet šā gada janvārī - vēl viens klientu apkalpošanas punkts Juglā.

VSAA atgādina, ka gan saņemt konsultācijas, gan iesniegt dokumentus ir iespējams jebkurā VSAA nodaļā neatkarīgi no dzīvesvietas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.