Bērnu slimnīca aicina uz atvērto durvju dienām

Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai šogad oktobrī apritēs 110 gadi. Daloties svētku sajūtā, no šodienas līdz 29. septembrim slimnīcā tiek organizētas atvērto durvju dienas. Atvērto durvju dienas domātas jaunākā vecuma bērniem, lai patīkamā gaisotnē iepazīstinātu viņus ar slimnīcas ikdienu un ārstniecība procesu, tādejādi mazinot arī neziņu un stresu par ārstēšanās procesu slimnīcā.

Bērni kā atmiņu par viesošanos slimnīcā saņems gan fotogrāfijas, gan informatīvus materiālus, lai vieglāk varētu izprast slimnīcas ikdienu, kad bērns nonāk slimnīcā, gar informatīvus materiālu par pareizu uzturu, kā arī par drošu apkārtējo vidi, savukārt Valmieras piens bērniem dāvinās saldējumu.

Skolēniem būs iespēja iepazīties ar neatliekamas palīdzības un uzņemšanas nodaļu,

funkcionālās diagnostikas dienestu, laboratoriju un operāciju zāli, kā arī bibliotēku un neatliekamās palīdzības dienestu.

„Pirmie mūsu slimnīcas viesi būs Angļu ģimnāzijas 4a klases audzēkņi. Atvērto durvju dienām ir pieteikušās gan Rīgas skolu 1.- 4. klašu audzēkņi, gan citu Latvijas pilsētu skolu audzēkņi, piemēram, no Gardenes pamatskolas un Vecumniekiem,” nra. lv stāsta slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.