Mediķi aicina saudzēt veselību, nodarbojoties ar ziemas sporta veidiem

Baudot ziemas priekus un nodarbojoties ar ziemas sporta veidiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina iedzīvotājus saudzīgi izturēties pret savu veselību.

NMPD mediķi atgādina, ka, aktīvi atpūšoties, aizsargķivere jāvalkā gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pirms sporta aktivitāšu uzsākšanas vajadzētu iesildīties, kas var palīdzēt izvairīties no mežģījumiem un sastiepumiem. Tāpat NMPD mediķi atgādina, ka katram ir jānovērtē savi spēki un veselības stāvoklis pirms slēpošanas trašu iekarošanas.

Kā informē NMPD, pēdējo divu nedēļu laikā mediķi palīdzējuši 16 cilvēkiem, kas lūzumus, mežģījumus un sasitumus guvuši, aktīvi atpūšoties slēpošanas trasēs un aktīvās atpūtas bāzēs. Galvas traumas, kāju un roku sastiepumi, mežģījumi uz lūzumi ir raksturīgākās slēpošanas un aktīvās atpūtas traumas. Minētos ievainojumus guvuši Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji vecumā no 14 līdz 58 gadiem. Cietušie pārsvarā ir vīrieši.

NMPD mediķi aizvadītajās brīvdienās snieguši palīdzību deviņiem ziemas sporta veidu cienītājiem, savukārt četras traumas iegūtas šīs nedēļas vidū. Aktīvās atpūtas cienītāji traumas gūst pārsvarā atpūtas vietās Vidzemes pusē un Rīgas apkārtnē.

Stāstot par vakardienu, NMPD pārstāve Laura Bundule informē, ka, pakrītot uz slidenām ietvēm, gūtas astoņas traumas, no kurām septiņas gūtas Rīgā, bet viena - Zemgales reģionā.

Apsaldējumu gadījumi bijuši seši, no kuriem četri Rīgā, bet viens - Vidzemes un viens - Latgales reģionā. Citu būtisku traumu, kas saistītas ar ziemu, aizvadītajā dienā neesot bijis.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais