Stradiņu vēža klīnikai jauna elpa

Lai uzlabotu vēža pacientu ārstēšanu, nākamnedēļ P. Stradiņa slimnīcā atklās renovēto slimnīcas korpusu, kurā atradīsies onkoloģijas klīnika.

Tādējādi slimnīcā vienuviet būs izvietotas gan stacionāra nodaļas, gan ambulatorā daļa un dienas stacionārs, kā arī staru terapija. "Modernā staru terapijas aparatūra ļaus efektīvāk un drošāk veikt staru terapiju. Savukārt renovētās gaišās telpas palīdzēs pacientiem vieglāk panest smago ārstēšanu, saglabāt optimismu un ticēt izveseļošanās brīnumam," uzskata klīnikas vadītāja Gunta Purkalne.

P. Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā ik gadu tiek ārstēti stacionārā un konsultēti ambulatori aptuveni 10 000 vēža pacientu. P. Stradiņa slimnīcā notiek vispusīga ļaundabīgo audzēju diagnostika un multidisciplināra ārstēšana. Slimnīcas ķirurģijas klīnikās ik gadu tiek operēti aptuveni 2000 pacientu, bet Staru un ķīmijterapijas centrā pacienti saņem staru terapiju un pretvēža medikamentozo terapiju.

P. Stradiņa slimnīca norāda, ka ārstu konsultācijas, onkoloģiskā diagnostika un ķirurģija slimnīcā ir par valsts līdzekļiem. Ar ģimenes ārsta nosūtījumu konsultācija pie ārsta maksā trīs latus, tālāko izmeklēšanu un vēža ārstēšanu arī finansē valsts, pacientam maksājot tikai attiecīgo pacienta iemaksu.