Rēzeknē nokļūšanu pie pacientiem apgrūtina piesnigušie netīrītie pagalmi

Rēzeknē nokļūšanu pie pacientiem neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem nopietni apgrūtinājuši piesnigušie netīrītie pagalmi, aģentūru LETA informēja SIA "Rēzeknes neatliekamās medicīniskās palīdzības stacija" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Cvetkovs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu kustības un manevrēšanas iespējas piesnigušajos māju iekšpagalmos vēl vairāk sarežģī tajos novietotais iedzīvotāju autotransports. Vietumis ieliņas ar tur novietotajām automašīnām ir kļuvušas tik šauras, ka specializētais medicīniskais transports vienkārši nevar izbraukt, nerunājot nemaz par iespējām nepieciešamības gadījumā veikt apgriešanās manevru, lai piebraukt tuvāk pacienta dzīvesvietai, kam nepieciešama transportēšana nestuvēs.

Savukārt netīrītie vai aizputinātie lauku ceļi bieži vien nopietni pagarina laiku, kādā neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde var nokļūt pie pacienta. Piemēram, ja tiek saņemts izsaukums uz kādu aptuveni 40 kilometrus attālu vietu brīdī, kad tuvumā esošā neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīna ir ceļā uz slimnīcu ar kādu citu pacientu un uz izsaukumu pa aizsnigušo ceļu jādodas brigādei no Rēzeknes, ir skaidrs, ka nokļūšana pie pacienta būtiski aizkavēsies, un gadījumā, ja viņam nepieciešama steidzama medicīniskā palīdzība, iespējas glābt pacientu strauji samazinās, paskaidroja Cvetkovs.

Svarīgākais