Stradiņa slimnīcā darbu sāk Reimatoloģijas maksas dienas stacionārs

No septembra Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā darbu sāk Reimatoloģijas maksas dienas stacionārs, kurā balsta un kustību slimību pacientiem vienas vai vairāku dienu laikā būs iespēja veikt nepieciešamos izmeklējumus un ārstēšanu.

Reimatoloģijas maksas dienas stacionārs paredzēts pacientiem, kam ir sāpes vai pietūkums locītavās, sāpes muskuļos vai mugurkaulā, kā arī, ja pēc iepriekš uzstādītas reimatoloģiskas diagnozes slimības, piemēram, artrīta, mīksto audu reimatisma, osteoartrīta, simptomi pasliktinās. Tāpat maksas dienas stacionārs piedāvā ārstniecisko fizkultūru, fizioprocedūras un hiperbārās oksigenācijas (barokameras) seansus septiņu līdz desmit dienu ilgos terapijas kursos, kā arī citus pakalpojumus.

Ar katru pacientu strādā reimatologs, fizioterapeits, rehabilitologs un ergoterapeits, kuri konsīlija veidā sastāda individuālu aprūpes programmu. Izmeklēšanas plāns tiek saskaņots ar pacientu, apspriežot katra nozīmētā izmeklējuma nepieciešamību un rezultātu. Tādi izmeklējumi kā, piemēram, datortomogrāfija (CT) vai magnētiskā rezonanse (MRI) pacientam vēlamā dienā un laikā iespējami bez rindas, lai pēc iespējas ātrāk varētu precizēt diagnozi un nozīmēt terapiju.

Par ārstēšanos maksas dienas stacionārā pacientam jāmaksā 17 latu dienā. Šajā summā ietilpst telpas, aprūpes un aprūpes atbalsta personāla darba samaksa, kā arī medikamenti, izņemot bioloģiskos un slimību modificējošos līdzekļus. Papildus pacientam jāmaksā par stacionārā veiktajām manipulācijām un izmeklējumiem pēc cenrāža.

Reimatoloģijas maksas dienas stacionārs atrodas Stradiņa slimnīcas Reimatoloģijas centrā 10. korpusa 1. stāvā. Pacients stacionārā var ārstēties pēc paša vēlēšanās, kā arī ar ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījumu. Pieraksta tālrunis 67069226 (zvanīt darba dienās no plkst. 8.00-16.00).

Kā iepriekš ziņots, slimnīcā šovasar atvērti arī Gastroenteroloģijas, Endokrinoloģijas un Diabēta pacientu apmācības maksas dienas stacionāri, kas paredz ātru, kvalitatīvu izmeklēšanu un ārstēšanu ārpus rindas.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais