Apdegumu centrā apsaldējumus ārstē jau 39 cilvēki

Patlaban Valsts apdegumu centrā ārstējas 39 cilvēki, kuri guvuši apsaldējumus.

Pēc Levina stāstītā, nedēļas nogalē, neskatoties uz rekordzemo gaisa temperatūru, Apdegumu centrā iestājušies divi jauni pacienti ar apsaldējumiem.

Viņš arī pastāstīja, ka tas ir lielākais skaits pacientu šogad. Pērn tik liels skaits nosalušo vienlaicīgi neesot ārstējies centrā, taču ir bijušas arī ziemas, kad Apdegumu centrā apsaldējumus vienlaicīgi esot ārstējis pat vēl lielāks skaits cilvēku.

Jau ziņots, ka mediķi, ņemot vērā laika prognozes tuvākajā dienām, aicina cilvēkus, ejot ārā, izvēlēties piemērotu apģērbu un apavus.

Ķermeņa apsaldējumi rodas, kad aukstuma ietekmē tiek nodarīti ādas, audu vai muskuļu bojājumi. Visbiežāk cilvēki apsaldē atklātās ķermeņa daļas - degunu, vaigus, zodu, arī roku un kāju pirkstus. turklāt ļoti bieži apsaldējumi tiek gūti alkohola reibumā.

Apsaldējumu gadījumā ir jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība vai cietušais jānogādā tuvākajā medicīnas iestādē. Līdz brīdim, kad cietušajam palīdzību var sniegt ārsts, cietušais ir jānogādā siltumā un jānovelk mitrās un/vai ciešās drēbes un apavi. Cietušajam jādod dzert silts, alkoholu nesaturošs dzēriens. Apsaldētās ķermeņa daļas ir jāietin tīrā un sausā apsējā, bet apsaldētos pirkstus nedrīkst sasaitēt kopā. Tāpat apsaldētās vietas nedrīkst masēt un berzēt.

Svarīgākais