Latvijā apspriež jaunākos risinājumus sirds slimnieku ārstēšanā

Pasaules kardiologu vērienīga konference, kurā apsprieda |jaunākos risinājumus kardiovaskulāro pacientu ārstēšanā un aprūpē, nedēļas nogalē notika Rīgā.

Konferenci apmeklēja apmēram 700 kardiologu un ar kardioloģiju saistītu ekspertu no Eiropas, un, kā iepriekš uzsvēra Latvijas Kardiologu biedrības prezidents Andrejs Ērglis, tik liela mēroga pasākums Rīgā nozīmē, ka Latvija ir atzīta par lielu spēlētāju pasaules kardioloģijas attīstībā.

Konference galvenokārt tika veltīta jaunāko klīnisko pētījumu apspriešanai un jaunu standartu izvirzīšanai hipertensijas jeb paaugstināta asinsspiediena ārstēšanā. Tas ir nozīmīgi, jo kardiovaskulārās slimības ir viens no galvenajiem nāves cēloņiem Eiropas Savienībā, izraisot nāvi apmēram 2 miljoniem cilvēku gadā. Pasaulē kopumā ik gadu šo slimību dēļ mirst 17 miljonu cilvēku. Tāpēc pēdējos gados tiek pievērsta liela uzmanība, lai informētu cilvēkus, kā pasargāties no sirds un asinsvadu slimībām.

Latvijā

Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem plānotā atlīdzības paaugstināšana ietvers arī jaunu piemaksu 300 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.