Mediķiem 24 grādu salā pie pacientes kājām jāmēro vairāk nekā kilometrs

Vakar vakarā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde Braslavas pagastā 24 grādu salā bija spiesta vairāk nekā kilometru mērot ceļu līdz kādas pacientes mājai netīrīta ceļa dēļ.

NMPD pārstāve Ilze Bukša aģentūru LETA informēja, ka, tuvojoties izsaukuma vietai, brigāde konstatēja, ka mājai ar automašīnu piekļūt nav iespējams netīrītā ceļa dēļ. Līdz pacientes, kādas gados vecākas kundzes, mājai vedusi vien šaura caur sniegu izbrista taciņa.

Mediķi vairāk nekā kilometru devušies līdz mājai. Pēc pacientes apskates, secināts, ka viņu ir nepieciešams nogādāt slimnīcā.

Cerībā, ka glābēju transports varēs piebraukt līdz pacientes mājai, mediķi talkā saukuši arī glābējus, taču arī viņiem ar autotransportu nokļūt līdz mājai neizdevās, tāpēc pacienti, silti sasegtu, līdz NMPD automašīnai mediķi kopā ar glābējiem nogādāja nesot.

NMPD brigādes automašīnas šoferis, kurš lielajā salā vairākas reizes turp un atpakaļ mēroja ceļu no mediķu automašīnas līdz pacientes mājai, šodien jūtot vakar piedzīvotā sekas un pats esot saaukstējies.

LETA jau ziņoja, ka arī šorīt Latvijas austrumu rajonos vietām sals sasniedzis mīnus 27,5 grādus. Visaukstāk bijis Zosēnos, kur gaisa temperatūra šorīt plkst.8 pazeminājusies līdz mīnus 27,5 grādiem, tāpat citās austrumu Latvijas pilsētās gaisa temperatūra neatpaliek, jo Madonā ir mīnus 26,9, Daugavpilī mīnus 26,8, Rēzeknē mīnus 23,6.

Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 22, mīnus 20 grādiem.

Savukārt Kurzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 7, mīnus 14 grādiem, bet vismazākais sals ir bijis Kolkā, kur šorīt gaisa temperatūra bijusi mīnus 12 grādi.

Svarīgākais