Rīgā notiks starptautiska konference kardiologiem

Šodien no plkst.8.30 viesnīcas "Reval Hotel Latvija" konferenču zālē notiks starptautiska konference kardiologiem par iespējām uzlabot pacientu aprūpi un jaunām iespējām kardiovaskulāro slimību ārstēšanā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Kardioloģijas zinātniskajā institūtā.

Plānots, ka konferenci apmeklēs aptuveni 700 kardiologu un ar kardioloģiju saistītu ekspertu no Eiropas, kuri apspriedīs jaunākos risinājumus kardiovaskulāro pacientu ārstēšanā un aprūpē, kā vienu no kardiovaskulāro slimību riskiem izceļot hipertensiju jeb paaugstinātu asinsspiedienu.

Konferencē uzstāsies kardioloģijas nozares labākie speciālisti no Francijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas, Spānijas un Latvijas. Konferenci vadīs Tomass Ungers no Vācijas un profesors Andrejs Ērglis no Latvijas.

Latvijas Kardiologu biedrības prezidents Andrejs Ērglis uzsver, ka tik liela mēroga pasākums Rīgā nozīmē, ka Latvija ir atzīta par lielu spēlētāju pasaules kardioloģijas attīstībā. Turklāt konference Latvijai nesīšot arī ekonomisku ieguvumu, jo mūsu valsti apmeklēs daudz augstākā līmeņa speciālistu no gandrīz visām Eiropas valstīm. Viesi šeit uzturēsies vairākas dienas, viņi dzīvos, apmeklēs kultūras pasākumus, restorānus un savās valstīs stāstīs par Latviju, skaidro Ērglis.

Plkst.17 plānota preses konference, kurā dalību pieteikuši arī 20 mediju pārstāvju no citām Eiropas valstīm.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no nākamā gada 1.janvāra plāno paaugstināt vairāku sniegto pakalpojumu cenas, tostarp tehniskās apskates, transportlīdzekļu vadīšanas eksāmenu pieņemšanas, izvēles numuru un citu pakalpojumu cenas, pirmdien preses konferencē sacīja CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks.

Svarīgākais