Kongress Rīgā pulcē 700 kardiologus no visas Eiropas

23.janvārī Rīgā notiks vērienīga starptautiska konference, kuru apmeklēs aptuveni 700 kardiologu un ar kardioloģiju saistītu ekspertu no Eiropas.

Konference notiks Reval Hotel Latvija konferenču zālē. Tā tiek organizēta ar mērķi apspriest jaunākos risinājumus kardiovaskulāro pacientu ārstēšanā un aprūpē, kā vienu no kardiovaskulāro slimību riskiem izceļot hipertensiju jeb paaugstinātu asinsspiedienu.

Konferencē uzstāsies kardioloģijas zvaigznes no Francijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas, Spānijas un Latvijas. Konferenci vadīs Tomas Ungers no Vācijas un asoc. prof. Andrejs Ērglis no Latvijas.

Latvijas kardiologu biedrības prezidents asoc. prof. Andrejs Ērglis par konferenci saka: "Šis kārtējo reizi ir apliecinājums mūsu varēšanai. Pirmkārt, tik liela mēroga pasākums Rīgā nozīmē, ka Latvija ir atzīta par lielu spēlētāju pasaules kardioloģijas attīstībā. Otrkārt, tas Latvijai ir ekonomisks ieguvums, jo mūsu valsti apmeklē tik daudz augstākā līmeņa speciālistu no gandrīz visām Eiropas valstīm - viesi šeit uzturēsies vairākas dienas, viņi dzīvos, apmeklēs kultūras pasākumus, restorānus un savās valstīs stāstīs par Latviju. Treškārt, tas pierāda, ka arī krīzes laikā var atrast risinājumus, kā aizraut pasauli ar mūsu valsti un spējām."

Konferenci apmeklēs 150 kardiologu no Francijas, 102 no Itālijas, 87 no Vācijas, 45 no Spānijas un Portugāles, 34 no Polijas un Ungārijas, 26 no Horvātijas, Slovēnijas, Slovākijas un Grieķijas, 16 no Lietuvas, 220 no Latvijas, neskaitot kongresa organizatoru komandu, kas sasniedz 100 cilvēku.

Latvijā

Gandrīz katra diena ir elektrības cenu pliķis Latvijai un visai Baltijai: pagājusī darba nedēļa, piemēram, beidzās ar 25. oktobra ektrības NordPool biržas cenu 148,82 eiro par megavatstundu pie mums, kamēr Stokholmā - 19,71 un biržas mītnes zemes Norvēģijas un tāpat Zviedrijas ziemeļos 2,95 eiro par megavatstundu, kas pavisam skandalozi, ja lūkojas no Latvijas. Savukārt no konkurētspējas viedokļa labi, ka poļiem jāmaksā ar Latvijas cenām kaut cik salīdzināmie 123,21 eiro. Tā tas gadu desmitiem gājis un tā tas turpinās arī pēc tam, kad Latvijā tika izveidota Klimata un enerģētikas ministrija (KEM). Tāpēc jautājumi ministram Kasparam Melnim, kad un kā Latvija plāno nonākt līdz tādām elektrības cenām, kas padara ražošanu un dzīvi Latvijā ļoti dārgu.

Svarīgākais