Zviedri brauks sakārtot Latvijas medicīnas sistēmu

© Scanpix

Stokholmas ekonomikas skolas Rīgā pārstāvji plāno Latvijā izveidot Zviedrijas slimnīcu, lai paaugstinātu valsts slimnīcu standartus, kā arī atslogot Zviedrijas medicīnas sistēmu, atsaucoties uz "The Local", raksta "db.lv".

Stokholmas skolas vecākais viceprezidents Gunnars Lungdals sacījis, ka Latvijas slimnīcu administrēšanai nepieciešama lielāka izglītošana un Zviedrijas sistēma varētu funkcionēt kā paraugs.

«Latvijas sistēma nav uzlabota kopš Padomju Savienības laikiem un mēs varētu palīdzēt strādāt daudz efektīvāk,» sacījis viceprezidents. «Ārsti parasti vada slimnīcas, taču tas, ka viņš ir labs ārsts, nenozīmē, ka viņš ir labs vadītājs.»

Neskatoties uz palīdzību Latvijas medicīnas sektoram, G. Lungdals arī cer samazināt pacientu rindas Zviedrijā slimnīcā, kuri gaida operācijas.

«Rindas ir garas un šī varētu būt lieliska alternatīva,» viņš uzsvēris. «Cilvēkiem varētu būt uztraukums par operāciju citā valstī, taču, ja tur būs iesaistīti viņu valsts pārstāvji, tad viņi jutīsies daudz drošāk.»

Svarīgākais