Gada balvu medicīnā "Mana glābējkomanda" saņēmusi Daugavpils ātrā palīdzība

Gada balvas medicīnā 2009 pasniegšanas ceremonijā pirmo reizi tika godāta arī neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Apbalvojumu nominācijā Mana Glābējkomanda par neatliekamās palīdzības darbu saņēma Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Latgales reģionālā centra Daugavpils brigāde - neatliekamās medicīnas ārste Inna Gavrilova, feldšere Larisa Rundzāne un autovadītājs Vitālijs Vaģelis.

Tieši šos mediķus par savu glābējkomandu sauc arī daugavpilietis Ivans, kurš smaga sirds ritma traucējumu dēļ ir piedzīvojis trīs klīniskās nāves, un katrreiz viņa dzīvību glābuši Daugavpils neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu mediķi. Turklāt daktere Inna Gavrilova Ivana dzīvību glābusi divas reizes. Pēc trešās veiksmīgas reanimācijas Ivanam P. Stradiņa slimnīcā tika veikta sarežģīta sirds operācija un, kā saka viņa tuvinieki, šobrīd viņš jūtas labi, nu jau var palīdzēt savai ģimenei arī mājas darbos un pat nesen bija devies garākā ceļojumā apraudzīt radus ārpus Latvijas.

Savā pieteikuma anketā Ivana ģimene pauž sirsnīgus pateicības vārdus Daugavpils mediķiem par Ivana dzīvības glābšanu un to, ka viņš joprojām var būt kopā ar savu ģimeni un tuviniekiem.

Gada balvas medicīnā Mana glābējkomanda ieguvēji ir ilggadēji ātrās palīdzības darbinieki. Neatliekamās medicīnas ārste I. Gavrilova jau desmito gadu steidz palīgā pacientiem viskritiskākajos brīžos - viņas brigāde ir tā, kas izbrauc uz smagākiem izsaukumiem ne tikai Daugavpilī, bet pēc NMP dienesta izveidošanas vajadzības gadījumā arī uz citiem novadiem un pagastiem visā Latgales reģionā. Savukārt feldšerei L. Rundzānei ir jau trīsdesmit gadu ilga darba pieredze neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā, bet autovadītājs V. Vaģelis mediķu komandai pievienojies pirms četriem gadiem. „Mēs esam viena komanda - viskritiskākajos brīžos mums pat nevajag runāt, mēs saprotamies no pusvārda un skatieniem. Mēs katrs skaidri zinām, kas un kā darāms. Un šāda komanda neesam tikai mēs, kam šodien saka paldies, bet visi mūsu kolēģi Daugavpilī," saņemot balvu, sacīja daktere I. Gavrilova. Mediķi atzīst, ka darbs ir emocionāli smags, bet gandarījums par izglābtām dzīvībām ir nenovērtējams.

Latvijā

Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija (LPABA) piekrīt likuma grozījumiem par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) polises nepieciešamības izbeigšanu, ja transporta līdzeklis uz laiku ir pārtraucis reģistrāciju valsts vai pašvaldību transportlīdzekļu reģistrā, taču iebilst pret transportlīdzekļa numura zīmju nodošanas prasību.

Svarīgākais