Izstrādās medicīnas darbinieku cilvēkresursu attīstības plānu

Šodien, 14.janvārī, Veselības ministrijā norisinājās darba grupas sanāksme, kuras uzdevums izstrādāt aktualizētus veselības aprūpē strādājošo cilvēkresursu attīstības plāna projektus. Darba grupā aicināti piedalīties arī Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Slimnīcu biedrības un Latvijas Ārstu biedrības pārstāvji.

Lai plānotu veselības aprūpes nozares attīstību ilgtermiņā un pacientiem nodrošinātu kvalificētu mediķu palīdzību, kopīgi ar sociālajiem partneriem tiks izstrādāts cilvēkresursu attīstības projekts, kas paredzēs nākotnē arī ārstniecības personu atalgojuma palielinājumu atbilstoši valsts ekonomiskajām iespējām.

Jau ziņots, ka veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle sarunās ar veselības aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem norādīja: „2010.gadā valsts sektorā strādājošo ārstniecības personu atalgojumu nebūs iespējams palielināt, tomēr kopā ar arodbiedrību atsāksim darbu pie cilvēkresursu attīstības programmas reanimēšanas. Absolūti kritiskais punkts ir sasniegts un mūsu uzdevums ir izveidot pamatprincipus jaunajai cilvēkresursu programmai, lai esošie pieredzējušie speciālisti nebrauktu prom, bet ārstētu mūsu iedzīvotājus. Savukārt, jauniešiem, kuri vēlēsies iegūt izglītību medicīnā, jābūt skaidrībai, kas viņus sagaida pēc profesijas iegūšanas”.

Svarīgākais