Ievērojami samazinājies pieprasījums pēc pretgripas vakcīnām

Pēdējo piecu gadu laikā SIA "Vakcinācijas dienestā" ievērojami krities pieprasījums pēc pretgripas vakcīnām, atzīst uzņēmuma vadītājs Uģis Glāzītis.

2005.gadā "Vakcinācijas dienestā" tika realizētas aptuveni 6000 pretgripas vakcīnas, taču 2008.gadā šis rādītājs samazinājies līdz 924 vakcīnām, savukārt 2009.gadā uzņēmumā realizētas aptuveni 1000 pretgripas vakcīnas.

"Neatceros kāda mājdzīvnieka vārdā bija nosaukti gripas draudi, bet tika pieņemts lēmums, ka valsts iepirks sezonālās gripas vakcīnas. Šajā vakcinācijas procesā iesaistījāmies arī mēs. Tas gan palielināja birokrātiskas procedūras, nācās aizpildīt speciālus formulārus, bet tajā gadā katastrofāli kritās apjoms vakcinācijai pret gripu. Kopš tā laika vakcinācija pret gripu vienmēr ir bijusi ar negatīvu pieskaņu un zemiem vakcinācijas apjomiem," skaidro Glāzītis.

"Vakcinācijas dienests" medicīnisko pakalpojumu jomā darbojas jau kopš 2000.gada, un tas sniedz konsultācijas vakcinācijas jautājumos, tostarp arī konsultācijas ceļotājiem, veic vakcināciju pret dažādām infekciju slimībām Rīgā, kā arī organizē izbraukumus Rīgas apkārtnē, veicot vakcināciju darbavietās, pārbauda organisma imunitāti pret infekciju slimībām.

No 2009.gada decembra darbību sācis "Vakcinācijas dienesta" Veselības dienests, kurā iespējams saņemt dažādus medicīniskus pakalpojumus, piemēram, pilna spektra asins laboratoriskos izmeklējumus.

Svarīgākais