Piesnigušās ielas kavē ātros

Lai arī rajona nozīmes ielu tīrīšana Rīgā sākta jau ceturtdien, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem joprojām ir grūtības nokļūt pie pacientiem piesnigušo ielu dēļ. Atbildīgie par ielu uzkopšanu norāda, ka tīrītas tiek tikai tās ielas, kas vairs nav izbraucamas un par kurām ir saņemti ziņojumi. Tomēr ātrā palīdzība nevar iepriekš prognozēt, pa kurām ielām tās brigādēm būs jāpārvietojas.

"Ceturtdien vairākas brigādes ziņoja, ka ielas ir neizbraucamas un nav iespējams nokļūt nepieciešamajā vietā," stāsta NMPD pārstāve Ilze Bukša. "Ar vislielākajām problēmām saskārāmies Pārdaugavā. Apgrūtināta piebraukšana bija arī pie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas."

Arī iepriekš ātrajiem ir bijušas grūtības nokļūt uz izsaukumiem piesnigušo ielu dēļ un mediķiem vairākkārt uz izsaukuma vietu nācies doties kājām. Ļoti lielas problēmas sagādā tas, ka no ielas braucamās daļas nošķūrētais sniegs atradies priekšā piebrauktuvēm, pa kurām jāpārvietojas mediķu automašīnām, un padarījis neiespējamu piekļūšanu vairākām izsaukuma vietām. Pārvietošanos ievērojami apgrūtina arī tas, ka ceļi un Rīgas ielas ir ļoti slidenas.

I. Bukša stāsta, ka par neizbraucamajām ielām NMPD ziņojis RD Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centam. No RD saņemts solījums, ka ielas tīrīs. Tomēr pagaidām nav zināms, vai visas norādītās ielas ir tīrītas. I. Bukša uzsver, ka dienests nevar prognozēt, uz kuru pilsētas vietu būs izsaukums un vai ceļš līdz turienei būs izbraucams.

"Mēs saprotam, ka situācija ir ļoti smaga un problēmas ir daudziem, tomēr no NMPD iespējas nokļūt uz izsaukuma vietu ir atkarīga cilvēku veselība un pat dzīvība. Tāpēc ļoti ceram, ka dome pildīs solījumu un ielas tīrīs," teic I. Bukša.

"Ceturtdien Rīgas ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi uzsāka arī rajonu nozīmes ielu tīrīšanu," Neatkarīgo informē RD Satiksmes departamenta komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Prauliņa. Līdz tam pilsētā tīrīja tikai maģistrālās nozīmes ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports.

Tomēr jāņem vērā, ka ierobežotā budžeta dēļ tīrītas tiks tikai tās rajona nozīmes ielas, kuras izbraukt ir visgrūtāk, uzsver I. Prauliņa. Tas nozīmē, ka no sniega atbrīvos tikai tās ielas, par kurām departaments saņems iedzīvotāju, operatīvo dienestu un izpilddirekciju ziņojumus. Turklāt katru ziņojumu izvērtēšot, apskatot, vai iela patiešām nav izbraucama.

"Rīgā ir 1774 ielas, un ir grūti izsekot katras stāvoklim, tāpēc iedzīvotāji ir aicināti ziņot, ja kāda iela ir neizbraucama vai ļoti grūti izbraucama," norāda I. Prauliņa un piebilst: "Protams, tas nenozīmē, ka to uzreiz tīrīs, jo pašreizējos apstākļos uzturēšanas dienestiem ir ļoti daudz darba un ielu atbrīvošana no sniega notiek galvenokārt naktī.

Svarīgākais