Reģistrēti desmit jauni saslimšanas gadījumi ar cūku gripu

Vakar Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) reģistrēti desmit jauni gripas A(H1N1) inficēšanās gadījumi.

Kā pastāstīja LIC pārstāve Liene Johansone, vēl joprojām Latvijā reģistrēta tikai jaunā gripa, bet sezonālās gripas saslimšanas gadījumi reģistrēti neesot. Pagaidām LIC nav saņemta informācija par jauniem nāves gadījumiem. Tas nozīmē, ka līdz šim reģistrēti ir 29 pēc saslimšanas ar jauno gripu mirušie.

LIC operatīvā informācija liecina, ka iepriekšējā diennaktī LIC stacionārā uzņemti četri slimnieki ar aizdomām par saslimšanu ar jauno gripu un stacionārā patlaban ārstējas 14 slimnieki.

2009./2010.gada gripas sezonā LIC ārstējušies jau 379 jaunās gripas pacienti.

Jau ziņots, ka vakar Latvijā apstiprināts 29. pēc saslimšanas ar jauno gripu A(H1N1) mirušais.

Tāpat ziņots, ka pakāpeniski saslimstība ar jauno gripu Latvijā mazinās, taču LIC vadītājs Jāzeps Keišs neizslēdz iespēju, ka, līdzīgi kā citās valstīs, arī Latvijā saslimstībai ar gripu varētu būt vēl viens vilnis pavasarī. Viņš gan prognozē, ka tad saslimt varētu mazāks skaits cilvēku, ņemot vērā to, ka šoruden ar vīrusu inficējās ļoti liels skaits Latvijas iedzīvotāju, kuri tagad ir guvuši imunitāti.

LIC speciālisti atgādina, ka visas slimības ir nopietnas un pret tām jāattiecas nopietni, tādēļ, sajūtot pirmās gripas pazīmes un augstu temperatūru, uzreiz jāvēršas pie ģimenes ārsta, kā arī jāpaliek mājās. Ārstēšanos - miera režīmu - nedrīkst atlikt uz rītdienu.

Latvijā

Pagājušajā gadā pieauguši parlamentāriešu komandējumu izdevumi par 150 000 eiro, šodien Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē informēja Saeimas Administrācijas pārstāvji, komentējot parlamenta pērnā gada finanšu pārskatu.