Samazinās mirstība no traumām un ievainojumiem

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā būtiski – par trešo daļu – samazinājusies mirstība no traumām un ievainojumiem, liecina Eiropas Savienības aģentūras EuroSafe ziņojums „Traumas Eiropas Savienībā. Statistikas kopsavilkums 2005 – 2007”.

Tomēr praktiski katrs desmitais nāves gadījums joprojām saistāms ar traumām vai ievainojumiem. Latvija ir viena no 13 Eiropas Savienības valstīm, kas izpilda Eiropas Padomes ieteikumu par traumu profilaksi un drošības veicināšanu, kā arī apkopo informāciju par traumām un ievainojumiem atbilstoši vienotai metodoloģijai.

Veselības ministrija norāda, ka apkopotie dati ir objektīvs pamatojums, lai izvirzītu mērķtiecīgus traumatisma un ievainojumu novēršanas un ierobežošanas pasākumus. Latvijā prioritārie virzieni traumatisma profilaksē, kam jāpievērš uzmanība ir bērnu traumatisma, ceļu satiksmes negadījumos gūto traumu samazināšana, kā arī vardarbības un paškaitējuma rezultātā gūto traumu samazināšana.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.