No 2010.gada par diviem Veselības inspekcijas pakalpojumiem būs jāmaksā valsts nodeva

No 2010.gada par diviem Veselības inspekcijas (VI) sniegtajiem pakalpojumiem, kurus inspekcija pārņēmusi no Sabiedrības veselības aģentūras (SVA), būs jāmaksā valsts nodeva, to paredz grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā un likumā "Par nodokļiem un nodevām".

Ministru kabinets tiks deleģēts noteikt apmēru un kārtību, kādā maksājamas valsts nodevas par VI sniegtajiem pakalpojumiem.

Veselības ministrija, izvērtējot VI cenrādi, secinājusi, ka valsts nodevas objektam atbilst aizsargjoslas ap ūdens ņemšanas vietām saskaņošana, jo šāda saskaņošana ir obligāta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Aizsargjoslu ap ūdens ņemšanas vietām noteikšanas metodika".

Tāpat valsts nodevai atbilst atzinuma par veselīguma norādi sagatavošana, jo SVA pildīja valsts kompetentās institūcijas funkciju sadarbībai ar Eiropas komisiju un Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādi atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 20.decembra Regulai par uzturvērtības un veselīguma norādēm uz pārtikas produktiem. Regula uzliek par pienākumu līdz 2010.gada 31.janvārim, kad stājas spēkā Kopienas saraksts ar atļautām veselīguma norādēm, izsniegt atļaujas veselīguma norādēm. No 2009.gada 1.septembra minēto uzdevumu pārņem VI, līdz ar to VI ir vienīgā iestāde, kura sniedz šo atzinumu.

Pēc tam tiks izstrādāts Ministru kabineta noteikumu projekts par apmēru un kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par Veselības inspekcijas sniegtajiem pakalpojumiem. Minētajā noteikumu projektā valsts nodevu likmes paredzēts noteikt tik augstas, lai segtu ar pakalpojumu sniegšanu saistītās faktiskās izmaksas. Līdz šim atzinuma sagatavošana par veselīguma norādi maksāja 73,88 latus, aizsargjoslas saskaņošana ap ūdens ņemšanas vietām - 30,57 latus, taču valsts nodevu izcenojumi ir plānoti nedaudz lielāki - attiecīgi 75,62 lati un 33,98 lati, ņemot vērā, ka no 2009.gada 1.janvāra ir palielinājušās materiālu iegādes un pakalpojumu cenas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.