Par labākajiem gada mediķiem nobalsojuši vairāk kā 600 pacienti

Konkursā par 2009.gada balvu medicīnā nobalsojuši jau 654 iedzīvotāji.

Līdz šim visvairāk nobalsots par ārstiem speciālistiem - vairāk nekā puse anketu saņemtas šajā nominācijā, otrajā vietā pēc balsojuma seko ģimenes ārsti, trešajā - māsas. Līdz šim visaktīvāk balsojuši rīdzinieki - 61% balsu, tad seko Vidzemes iedzīvotāji ar 26%, Kurzemes - 6%, Zemgales - 4% un Latgales iedzīvotāji ar 3% balsu.

Jau ziņots, ka balsojums sākās 15.decembrī un turpināsies līdz 8.janvārim. "Gada balvai medicīnā 2009" ir deviņas nominācijas. Septiņās no tām iedzīvotājiem ir iespēja balsot, un tās ir: ģimenes ārsts un ārsts speciālists, medicīnas māsa, ārsta palīgs, rehabilitācijas speciālists, neatliekamās palīdzības brigāde "Mana glābējkomanda" un nominācija "Mana slimnīca". Divas nominācijas izvērtēs speciālisti, Veselības nozares stratēģiskā padome un Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācija.

Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijas attīstības direktors Dins Šmits skaidro, ka balvas mērķis ir veicināt medicīnas darbinieku prestiža celšanu sabiedrībā, aicināt pacientus publiski izteikt pateicību tiem medicīnas darbiniekiem, kas ikdienā dara grūtu darbu, kas ne vienmēr ikdienā tiek pienācīgi novērtēts, veicināt pašu mediķu saliedētību, kā arī atjaunot un turpināt šīs gada balvas tradīciju.

Jau ziņots, ka "Gada balvas medicīnā" tradīcija aizsākās 2007.gadā un to dibināja Veselības ministrija. Šobrīd šīs tradīcijas turpināšanu ir pārņēmusi RSU Absolventu asociācija.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais