Ap 84 000 Ls vērto Latvijas tiesnešu veselības apdrošināšanas līgumu ar RSK pagaidām nelauzīs

Neskatoties uz situāciju ap apdrošināšanas kompāniju "RSK apdrošināšanas AS" (RSK), Tiesu administrācija (TA), kas šā gada matā RSK apdrošinājusi vairāk nekā 500 Latvijas tiesnešu veselību par 84 111 latu, pagaidām neredz pamatu minētā līguma laušanai.

TA pārstāvis Gatis Tauriņš informēja, ka administrācija izvērtē esošo situāciju ar RSK, taču līdz tam, kamēr RSK pilda noteiktās saistības, neredz pamatu līguma laušanai.

Līgums šā gada martā noslēgts par tiesnešu veselības apdrošināšanu, tā darbības termiņš ir 2010.gada marts un tajā ietvertas tiesības līgumu pagarināt vēl uz gadu.

Kopumā TA 2010.gada budžetā 529 Latvijas rajonu un pilsētu, apgabaltiesu, kā arī zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu dzīvības un veselības apdrošināšanai paredzēti 90 020 lati.

Tauriņš informēja, ka līguma summa par tiesnešu dzīvības apdrošināšanu ar "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" Latvijas filiāli ir 4359 lati un līgums noslēgts 2009.gada martā.

Kā ziņots, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi lēmumu apturēt visas RSK izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai līdz nākamā gada 31.janvārim.

Kā "Nozare.lv" informēja FKTK Priekšsēdētājas biroja vadītāja Anna Dravniece, saskaņā ar šo lēmumu RSK ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču kompānija turpina pildīt līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgto apdrošināšanas līgumu saistības.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka RSK vadība un akcionārs Rīgas dome nespēja veikt savlaicīgus pasākumus, lai nodrošinātu apdrošināšanas kompānijas darbību atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām, skaidro FKTK.

Svarīgākais