Bloķē tiltu pār Mēmeli, protestējot pret Bauskas slimnīcas reorganizāciju

Bauskā uz Mēmeles tilta sapulcējušies aptuveni pāris simtu pilsētas iedzīvotāju, lai protestētu pret Bauskas slimnīcas reorganizāciju par aprūpes slimnīcu. Policija situāciju kontrolē un tuvākajā laikā plāno izklīdināt piketētājus, jo protesta akcija nav iepriekš saskaņota.

Bauskas rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Linda Zubāne aģentūru LETA informēja, ka šodien drīz pēc plkst.10 uz Mēmeles tilta sāka pulcēties baušķenieki, paužot protestu saistībā ar plānoto Bauskas slimnīcas reorganizāciju. Līdz plkst.11 cilvēku skaits sasniedzis pāris simtus. Daži protestētāji ieradušies ar plakātiem.

Tā kā policijas darbinieki ir informēti, ka ar iedzīvotājiem devies tikties Bauskas novada domes priekšsēdētājs Valdis Veips, nolemts uzraudzīt nepieteikto protesta akciju un ļaut pašvaldības vadītājam uzrunāt pilsētniekus. Pēc tam policija plāno aicināt iedzīvotājus izklīst, jo akcija nav iepriekš pieteikta un ir bloķēts nozīmīgs satiksmes posms.

Protesta dēļ izveidojies liels transporta sastrēgums, iebraucot Bauskā virzienā no Rīgas. Lai izbrauktu no pilsētas, policija aicina transportu doties Jelgavas virzienā caur Eleju, informēja Zubāne.

Saskaņā ar Veselības ministrijas (VM) plānoto reorganizāciju kopš 1.septembra SIA "Bauskas slimnīca" saņems finansējumu tikai kā aprūpes iestāde, nevis daudzprofilu stacionārs.

Līdz ceturtdienas, 27.augusta, pusnaktij Bauskas slimnīcas Dzemdību nodaļa vēl uzņēma sievietes, kurām pienācis radību brīdis.

Slimnīcas valdes loceklis Uģis Zeltiņš bija izdevis rīkojumu neuzņemt slimnīcā grūtnieces dzemdībām pēc 27.augusta, lai saistībā ar reorganizāciju 1.septembrī slimnīca šo palīdzību vairs nesniegtu.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties alternatīvus ceļus caur Jelgavu vai Skaistkalni, kamēr policija atbrīvos tiltu satiksmes kustībai, kā arī lūdz ievērot satiksmes organizācijas kārtību un rēķināties ar papildu braukšanas laiku ieviesto satiksmes ierobežojumu dēļ.

Svarīgākais