Mediķu arodsavienība nepiekrīt Šica atbrīvošanai

Latvijas ārstniecības un aprūpes darbinieku arodsavienība nepiekrīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieka Mārtiņa Šica atbrīvošanai no amata.

Pati arodsavienības vadītāja Daina Brūvele patlaban nav sazvanāma. Tomēr iepriekšējā nedēļā viņa aģentūrai LETA norādīja, ka arodsavienības lēmums oficiāli tiks atklāts šodien, pēc tam, kad vēstuli ar lēmumu būs saņēmis NMPD.

NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša šorīt aģentūrai LETA sacīja, ka vēstule no arodsavienības vēl nav saņemta.

Lai informētu par tālāko rīcību, Šics sadarbībā ar Latvijas ārstniecības un aprūpes darbinieku arodsavienību rīt plāno rīkot preses konferenci. Par tās norises laiku un vietu viņš sola informēt pēcpusdienā.

Jau vēstīts, ka NMPD ir noslēdzis dienesta pārbaudi par vēl nepārbaudītas informācijas noplūdi saistībā ar Zolitūdes traģēdijā izdzīvojušajiem un slimnīcās nogādātajiem pacientiem, kā arī vēl neatpazītiem bojāgājušajiem. Pamatojoties uz pārbaudes atzinumu, kā arī iekšējā audita laikā konstatēto, pieņemts lēmums izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Šicu, aģentūru LETA iepriekš informēja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Šics pagaidām turpina pildīt NMPD direktora vietnieka pienākumus, jo viņa atlaišana ir jāsaskaņo ar Latvijas ārstniecības un aprūpes darbinieku arodsavienību. Informāciju no NMPD par lēmumu uzteikt Šicam darbu, kā arī lūgumu saskaņot atlaišanu arodsavienība saņēma trešdien, 6.martā. Atbilstoši likumam arodsavienībai jāsniedz atbilde septiņu darba dienu laikā.

Svarīgākais