Rozentāle: Valsts galvoto aizdevumu izmantošanai slimnīcu attīstībā jārod risinājums

"Slimnīcu galvoto aizdevumu līdzekļu izmantošanas jautājumam beidzot jāpanāk risinājumus, tādēļ tuvākajā laikā tikšos ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un finanšu ministru Eināru Repši", norādīja veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle, pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem, kuras laikā joprojām netika panākta vienprātība valsts galvoto aizdevumu izmantošanā slimnīcu attīstībai.

"Veselības ministrija ir iesniegusi apjomīgu un detalizētu informāciju par esošo situāciju ārstniecības iestādēs, bet uz katru Veselības ministrijas atbildi, tiek saņemti papildus jautājumi. Šī sarakste ir neproduktīva, beidzot ir jāpieņem lēmums," uzskata B.Rozentāle.

Jau ziņots, ka valsts galvotie aizdevumi slimnīcu attīstībai piešķirti 3 universitātes slimnīcām un psihiatrijas slimnīcām, kuras nav plānots reorganizēt un kuras turpinās strādāt kā slimnīcas. Neļaujot slimnīcām izmantot šo finansējumu, tiek zaudēts laiks objektu būvniecībai, kamēr būtiski samazinājušas celtniecības izmaksas, bet procenti bankām gan par saņemto aizdevumu, gan arī rezervēto summu jāmaksā. Bez tam jāņem arī vērā, ka kredītus uz tik izdevīgiem noteikumiem slimnīcas pārredzamā nākotnē vairs nesaņems, bet infrastruktūras attīstība un celtniecība ir viens no ekonomiskas atveseļošanas pamatnosacījumiem.

Svarīgākais