Lūgs papildu 5,22 miljonus latu kompensējamiem medikamentiem

Lai nodrošinātu kompensējamo medikamentu atmaksāšanu līdz gada beigām, Veselības ministrija (VM) šodienas valdības sēdē lūgs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu 5,22 miljonu latu apmērā.

Kā skaidro VM, 2009.gada budžetā zāļu iegādes kompensācijai pieejamie līdzekļi ir nepietiekami, lai pilnā apjomā norēķinātos ar aptiekām par pacientiem pret receptēm izsniegtajām kompensējamām zālēm.

Saskaņā ar 2009.gada 11 mēnešu ambulatorai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas izpildes analīzes rezultātiem nepietiekamā finansējuma dēļ Veselības norēķinu centrs 2009.gada decembrī nevarēs veikt norēķinus par pacientiem izsniegtajām kompensējamām zālēm oktobrī un novembrī, turklāt norēķiniem par oktobri būs kavēti apmaksas termiņi. Prognozē ņemts vērā tas, ka par decembra rēķiniem norēķini tiks veikti 2010.gadā.

Atbilstoši faktiskiem aptieku piestādītajiem rēķiniem par periodu no janvāra līdz novembrim vidēji katru mēnesi ir nepieciešami 6,1 miljons latu kompensējamo medikamentu apmaksai.

Faktiskais izlietojums uz 2009.gada 1.decembri medikamentu apmaksāšanai ir 59,58 miljoni latu.

Svarīgākais