58% iedzīvotāju atbalsta ideju par valsts obligāto veselības apdrošināšanu

Veselības ministrija septembrī izskatīšanai valdībā pieteica likumprojektu, kas paredz Latvijā ieviest jaunu veselības aprūpes finansēšanas kārtību - valsts obligāto veselības apdrošināšanu, ko veidotu daļa no esošā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kā rezultātā valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi būtu sasaistīti ar deklarētajiem un nomaksātajiem nodokļiem. Lielākā daļa (58%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par valsts obligāto veselības apdrošināšanu (17% - noteikti jā; 41% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS veiktais pētījums.

Salīdzinoši biežāk starp idejas par valsts obligāto veselības apdrošināšanu atbalstītājiem ir iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem.

Trešā daļa (30%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta ideju par valsts obligāto veselības apdrošināšanu (17% - drīzāk nē; 13% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp tiem, kuri pret ideju pauž negatīvu nostāju, ir cittautieši, nepilsoņi un iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem.

Desmitajai daļai (12%) aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais