Saņemti jau vairāk nekā 170 pieteikumi bērna pieskatīšanas pakalpojumu sniegšanai

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) divu nedēļu laikā saņēmis 173 pieteikumus bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrācijai, aģentūrai LETA pastāstīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča.

Kopš mēneša sākuma fiziskās un juridiskās personas var reģistrēties IKVD, lai iegūtu tiesības sniegt bērnu uzraudzības pakalpojumus. Savukārt iesniegums par valsts atbalsta izmaksu līdz katra mēneša 5.datumam jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Neviens pagaidām par pakalpojuma sniedzēju gan vēl neesot reģistrēts. Juhņēviča skaidroja, ka par pretendentiem pieprasīta informācija no sodu reģistra, lai pārbaudītu sodāmību, kā arī no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, lai pārliecinātos, vai personai nav atņemtas tiesības uz bērnu audzināšanu. Pašlaik gaidot atbildes no šīm iestādēm.

Kā ziņots, lai risinātu problēmu ar vietu skaita trūkumu bērnudārzos, valdība apstiprinājusi Labklājības ministrijas izstrādātos noteikumus "Prasības bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas kārtība". Noteikumi paredz, ka, apgūstot 40 stundu apmācību, ikviens, kas nav izdarījis Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktus pārkāpumus vai noziedzīgus nodarījumus, var kļūt par aukli un pieskatīt bērnus, saņemot 100 latu atlīdzību no valsts.

Līdz šā gada beigām gan ir noteikts pārejas periods, kad bērnu uzraudzības pakalpojumu var sniegt arī persona, kura neatbilst izglītībai noteiktajām prasībām.

Ja bērnu uzraudzības pakalpojumu plānots sniegt arī 2014.gadā, personai līdz šā gada beigām ir šī izglītības programma jāapgūst un līdz nākamā gada 1. februārim par to jāinformē Kvalitātes dienests, pretējā gadījumā persona tiks izslēgta no bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistra.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais