Liepājā pieņemts ekspluatācijā radioterapijas ārstēšanas bunkurs

SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" informēja Veselības ministriju par to, ka slimnīcas Onkoloģiskās klīnikas Staru terapijas nodaļa darbu var sākt jau no 2010. gada janvāra, jo š.g. 3.decembrī Valsts komisijas locekļi un Liepājas Reģionālās slimnīcas vadība parakstīja dokumentus par radioterpijas ārstēšanas bunkura pieņemšanu ekslpuatācijā.

Komisija, tās priekšsēdētājas, būvinspektores Anitas Klimbes vadībā, iepazinās ar būvprojektu, būvdarbu izpildi un to dokumentāciju, izvērtēja būvdarbu veicēju ziņojumu par būves gatavību ekspluatācijai, kā arī iepazinās ar valsts, pašvaldības un citu institūciju atzinumiem un atzina, ka būve atbilst būvprojektam, ko izstrādāja SIA "Arhitekta G. Vīksnas birojs". Galvenais būvuzņēmējs SIA "UPB Nams"

Radioterapijas ārstēšanas bunkurs uzcelts īstenjot projektu "Onkoloģijas slimnieku ārstēšanas pakalpojumu attīstība SIA "Liepājas reģionālā slimnīca", veicot infrastruktūras sakārtošanu un medicīnisko ierīču iegādi".

Projekta īstenošana tika uzsākta 2008. gada 10.septembrī, kad Reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bārzdiņš parakstīja līgumu ar Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūras vadītāju Zitu Altenburgu par projekta īstenošanu un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma piešķiršanu. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējum ir Lv 2 040 000.00 apjomā. Lv 360 000 ir valsts piešķirtais finansējums. Projekta kopējās izmaksas ir Lv 2 400 000.00.

Patlaban turpinās sagatavošanās darbi licences saņemšanai darbam ar jonizējošiem, starojošiem avotiem, kā arī tiek sagatavota iepirkuma dokumentācija savienojošā koridora izbūvei starp slimnīcas centrālo ēku un jaunuzcelto radioterapijas ārstēšanas bunkuru.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais