Velomaratona laikā Rīgā noteiks izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos

Svētdien, 2.jūnijā, Rīgas velomaratona laikā no plkst.10 līdz aptuveni plkst.16 gaidāmas ievērojamas izmaiņas vairākos sabiedriskā transporta maršrutos, velomaratona laikā iespējami sabiedriskā transporta kavējumi.

2.jūnijā saistībā ar velomaratonu būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā no plkst. 10:00 līdz aptuveni plkst. 16:00. Īslaicīgi varētu būt apturēta vai traucēta to sabiedriskā transporta maršrutu kustība, kas skar velomaratona maršrutu, kā arī iespējami kavējumi citos sabiedriskā transporta maršrutos. Atsevišķi sabiedriskā transporta maršruti pasākuma norises laikā kursēs pa mainītiem maršrutiem. Valdlauču un Bišumuižas iedzīvotājiem jāņem vērā, ka velomaratona laikā 23.maršruta autobuss šos rajonus neapkalpos.

Attiecīgajā laika posmā tie pasažieri, kuri ir iegādājušies un lieto abonementa biļetes, mainītajos autobusu, trolejbusu maršrutos, lai nokļūtu līdz nepieciešamajam galapunktam, drīkstēs tās izmantot citos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, braucienu nereģistrējot.

10.maršruta autobusi no centra kursēs pa maršrutu līdz Akmens tiltam, tālāk pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz centru kursēs pa maršrutu līdz Kārļa Ulmaņa gatvei, tālāk pa Kārļa Ulmaņa gatvi līdz apgriešanās vietai pretējā virzienā neaizbraucot līdz Mūkusalas rotācijas aplim, tālāk pa Kārļa Ulmaņa gatvi līdz uzbrauktuvei uz Bauskas ielu, tālāk pa Bauskas ielu, Jelgavas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu un tālāk pa maršrutu.

12.maršruta autobusi virzienā no centra kursēs pa maršrutu līdz Turgeņeva ielai, tālāk pa Gogoļa ielu, F.Sadovņikova ielu, Ludzas ielu, Lauvas ielu, Lomonosova ielu, Lubānas ielu, Salaspils ielu, Rušonu ielu, Prūšu ielu, Maskavas ielu, Dienvidu tiltu un tālāk pa maršrutu.

23.maršruta autobusi no centra kursē pa maršrutu līdz Akmens tiltam, tālāk pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu, tālāk pa maršrutu līdz Ziepniekkalna ielai, pa Ziepniekkalna ielu, ceļu A7 līdz Baložu ielai un tālāk pa maršrutu. Uz centru kursēs pa maršrutu līdz ceļam A7, tālāk pa ceļu A7, Ziepniekkalna ielu, Bauskas ielu, tālāk pa maršrutu līdz Buru ielai, tālāk pa Jelgavas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu un tālāk pa maršrutu. Velomaratona laikā Valdlaučus un Bišumuižu attiecīgais maršruts neapkalpos.

26.maršruta autobusi no centra kursēs pa maršrutu līdz Akmens tiltam, tālāk pa Akmens tiltu, Uzvaras bulvāri, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu un tālāk pa maršrutu. Uz centru kursēs pa maršrutu līdz Buru ielai, tālāk pa Jelgavas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu un tālāk pa maršrutu.

13., 30., 37., 41., 53.maršruta autobusi kursēs no Pārdaugavas uz centru pa Vanšu tiltu nenobraucot Ķīpsalā. Pieturvieta "Preses nams" pārcelta uz pamatbrauktuves.

5., 12. un 25.maršruta trolejbusi - kursēs no Pārdaugavas attiecīgi uz Daugavas stadionu, Šmerli un Brīvības ielu pa Vanšu tiltu nenobraucot Ķīpsalā. Pieturvieta "Preses nams" pārcelta uz pamatbrauktuves. Pārdaugavas virzienā trolejbusi kursēs bez izmaiņām.

19. un 24.maršruta trolejbusi - kursēs pa Salu tiltu taisni (kā 40.maršruta autobusi), attiecīgi netiks apkalpota pieturvieta "Mūkusalas rotācijas aplis" virzienā uz Ziepniekkalnu un pieturvietas "Ceļu pārvalde", "Salu tilts" virzienā uz pilsētas centru.

27.maršruta trolejbusi - kursēs no Ābolu ielas uz Stacijas laukumu pa maršrutu līdz pieturvietai "Bieķensalas iela", tālāk pa Jelgavas ielu, Vienības gatvi, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri, Akmens tiltu. No Stacijas laukuma uz Ābolu ielu trolejbusi kursēs pa Akmens tiltu, Valguma ielu, Akmeņu ielu, Mūkusalas ielu un tālāk pa maršrutu.

236., 237., un 241.maršruta minibusi kursēs no Pārdaugavas uz Centru pa Vanšu tiltu taisni. Pieturvieta "Preses nams" slēgta.

276.maršruta minibusi no Dārziņiem kursēs pa maršrutu līdz Centrālai stacijai un atpakaļ. No Ķīpsalas maršruts slēgts.

Rīgas satiksme aicina pasažierus laicīgi iepazīties ar izmaiņām maršrutos.