Bieza migla vietām Vidzemē apgrūtina braukšanu

Uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši, vien vietām Ogres un Aizkraukles apkārtnē miglas ietekmē redzamība ir būtiski samazinājusies, kas apdraud ceļu satiksmes drošību, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Pavasarī, grunts pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, ceļa segas nestspēja būtiski samazinās. Lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgas sagraušanas šķīdoņa laikā uz daudziem valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiek noteikti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Šo autoceļu sakārtošanas darbus varēs veikt tikai tad, kad ceļu konstrukcija būs apžuvusi. Aicinām autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem sava darba plānošanā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)