Autovadītājiem joprojām īpaši uzmanīgiem jābūt uz mazākas nozīmes ceļiem

© F64

Apledojuma dēļ autovadītājiem joprojām īpaši uzmanīgiem jābūt uz mazākas nozīmes ceļiem, braukšana pa kuriem arī šodien var būt bīstama, liecina ceļu uzturētāju "Latvijas valsts ceļi" informācija.

Turpinoties atkusnim un intensīvi kopjot ceļus, pa Latvijas galvenajiem autoceļiem braukšanas apstākļi pašlaik pārsvarā ir apmierinoši, izņemot atsevišķus ceļus Latgalē. Pašlaik apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Ludzas-Terehovas ceļu un pa Aiviekstes - Gulbenes šoseju.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Liepājas apkārtni. Šie autoceļi apledo, lai arī brauktuves tiekot kaisītas.

Arī pa vietējiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā Latvijā. Šo ceļu brauktuves vietām sniegotas un daudzviet apledojušas. Turpinoties atkusnim, uz šiem ceļiem veidojas stipra atkala, kas var būtiski pasliktināt transportlīdzekļu vadāmību. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un tikai bīstamo ceļa posmu pretslīdes apstrāde.

Braucot ziemas apstākļos, ceļu uzturētāji aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Sakarā ar garo brīvdienu noslēgšanos sagaidāma autosatiksmes plūsmas palielināšanās, tāpēc jārēķinās ar papildus braukšanas laiku.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.