"Rīgas satiksme" pirks jaunus autobusus un trolejbusus

© f64

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" izsludinājusi iepirkuma konkursu par jaunu zemās grīdas autobusu un zemās grīdas savienoto trolejbusu piegādi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Trolejbusus plānots iegādāties uz nomaksu, to piegādes termiņš būs pieci gadi no līguma noslēgšanas brīža.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš noteikts līdz šā gada 10.decembra plkst.15.30 Vestienas ielā 35, Rīgā, kad notiks arī piedāvājumu atvēršana.

Iesniedzot piedāvājumu, pretendentam ir jāiesniedz kredītiestādes garantijas vēstule par piedāvājuma nodrošinājumu 100 000 eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas satiksmes" attīstības stratēģija paredz tuvāko piecu gadu laikā iegādāties 125 jaunus trolejbusus un 175 jaunus autobusus. Tos paredzēts izmantot visos maršrutos, nomainot gados vecākos transportlīdzekļus, bet nolietotos transportlīdzekļus "Rīgas satiksme" centīsies pārdot izsolē.

Saskaņā ar iepirkuma nolikumu 175 autobusi un 125 trolejbusi konkursa uzvarētājam būs jāpiegādā pakāpeniski piecu gadu laikā. Kā aģentūrai LETA skaidroja "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča, konkrētākas iepirkuma izmaksas varētu kļūt zināmas 10.decembrī, kad tiks atvērti piedāvājumi, taču viņa uzsvēra, ka maksājumi par jauno transportlīdzekļu iegādi nepārsniegs 20% no "Rīgas satiksmes" gada budžeta.

Plānots, ka no 175 autobusiem 70% būs 18 metrus garie transportlīdzekļi, bet 30% - standarta īsie autobusi, savukārt visi trolejbusi būs 18 metrus gari.

Svarīgākais