Pašvaldības policisti Rīgā pieķer iereibušu taksistu

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki sestdien galvaspilsētas centrā pieķēruši kādu manāmi iereibušu taksometra vadītāju.

Kā liecina informācija RPP interneta mājaslapā, 6.oktobrī ap plkst.20.50 pašvaldības policisti kādā invalīdu autostāvvietā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pamanīja taksometru, kura vadītājs bija nepārprotamā alkohola reibumā. RPP darbinieki uz notikuma vietu izsauca Valsts policijas ceļu policistus un iereibušo taksistu nodeva viņiem tālākai apstākļu noskaidrošanai.

Savukārt Mežaparkā RPP darbinieki sestdienas vakarā sastapa kādu iereibušu sievieti ar piecus gadus vecu bērnu. Par šo gadījumu kārtībsargus bija informējuši iedzīvotāji. Abas personas tika nogādātas dzīvesvietā, bet bērnu uzņēmās pieskatīt iereibušās sievietes kaimiņiene, kura savu apņemšanos apliecināja rakstveidā.

Aizvadītās nedēļas nogalē, no piektdienas rīta līdz svētdienas vakaram, RPP kopumā saņēma 332 izsaukumus un reģistrēja 547 notikumus, tai skaitā četras nepilngadīgas personas tika sauktas pie atbildības par smēķēšanu, desmit - par atrašanos reibuma stāvoklī, bet divas - par dzīvošanu Latvijā bez personu apliecinoša dokumenta.

Minētajā laika periodā RPP darbinieki sauca pie atbildības arī deviņus ārzemniekus - no viņiem četri bija kārtojuši savas dabiskās vajadzības tam neparedzētā vietā, bet pieci atradušies uz ielas ar atvērtu alkohola iepakojumu.

Bez tam aizvadītās nedēļas nogalē RPP darbinieki no ūdenstilpēm izņēma četrus nelikumīgas zvejas rīkus.

Svarīgākais