Sestdien ceļu satiksmes negadījumos 14 cietušie

© nra.arhīvs

Piektdien ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši kopumā 20 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Rīgā, Upes ielā kāds 1976.gadā dzimis vīrietis ar velosipēdu uzbrauca stāvošai automašīnai. Viņš guva dažādas traumas un nogādās slimnīcā.

Mediķu aprūpē nonācis arī kāds 1968.gadā dzimis motorollera vadītājs, kurš kopā ar spēkratu apgāzās Džutas ielā, Rīgā.

Savukārt Rēzeknes novada Nagļu pagasta Žogotā grāvī iebraukusi automašīna "Audi 90". Negadījumā cietis 1977.gadā dzimis pasažieris, kurš nogādās slimnīcā. Pagaidām nav zināms, kurš vadīja avarējušo spēkratu.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 53 ceļu satiksmes negadījumi. Rīgas reģionā reģistrētas 29 avārijas.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 35 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. No tiem 21 bija autovadītāji, 14 - velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais