Igaunijas dzelzceļa kompānija vēlas piedāvāt reisus uz Rīgu

© f64

Igaunijas elektrovilcienu kompānija "Elektriraudtee" risina sarunas ar Latvijas valsts institūcijām, lai piedāvātu dzelzceļa satiksmi starp Tallinu un Rīgu, vēsta "Aripaev Online".

"Elektriraudtee" nodrošina elektrovilcienu satiksmi Tallinā un tās apkārtnē, bet pēc jauno vilcienu saņemšanas nākamajā gadā kompānija plāno paplašināt savu darbību, piedāvājot starptautiskus reisus.

"Mūsu vīzija ir nodrošināt braucienu no Tallinas uz Rīgu mūsu vilcienā, kurā pasažieriem nebūtu jāpārsēžas Valgā," sacīja "Elektriraudtee" pārdošanas un komunikāciju menedžeris Norbers Kāreste.

"Elektriraudtee" risina sarunas ar Latvijas pusi par Latvijas sliežu izmantošanu maršrutā.

Kāreste piebilda, ka pirms šāda maršruta atklāšanas jānotiek Rīgas-Valkas sliežu remontam.

No Tallinas uz Valgu vilciens var braukt ar ātrumu 120 km/h un tādus pašus apstākļus vajadzētu nodrošināt maršrutā Rīga-Valka.

Tallinas-Rīgas maršruts pasažieriem būs piesaistošs, ja brauciena laiks būtu 4-5 stundas. Jaunais vilciens ceļa posmu Tallina-Valga varētu pārvarēt mazliet virs trim stundām.

Igaunijas valdība šovasar nolēma, ka valsts iepirktie jaunie vilcieni, kurus Igaunija saņems 2013. un 2014.gadā, izmantos tikai valstij piederošais elektrovilcienu operators "Elektriraudtee".

"Elektriraudtee" saņems 18 elektrovilcienus un līdz 20 dīzeļvilcienus no kompānijas "Stadler Bussnang AG".

Pasažieru vilciens maršrutā Rīga-Valga-Tallina ar pārsēšanos Valgā sāka kursēt 2011.gada maijā.

Pasažieru vilciens no Rīgas uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu atiet plkst.13.20, bet, sasniedzot Valgu, pasažieriem jāpārsēžas Igaunijas dzelzceļa pasažieru pārvadātāju uzņēmuma ''Edelaraudtee'' apkalpotajā vilcienā, lai plkst.16.47 no Valgas turpinātu ceļu uz Tallinu. Vilciens Tartu pilsētā iebrauc plkst.18.32, bet galastaciju - Tallinu - sasniedz plkst.21.45.

No Tallinas plkst.6.46 vilciens dodas atceļā uz Latvijas galvaspilsētu Rīgu. Tartu pilsētā vilciens iebrauc plkst.9.55. Latvijas un Igaunijas robežpilsētā Valgā notiek pasažieru pārsēšanās Latvijas uzņēmuma PV vilcienā, kas plkst.11.44 uzņem kursu uz Rīgu. Iebraukšana Rīgā paredzēta plkst.15.03.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais