Rīgā joprojām ierobežota 5. un 9.tramvaja satiksme

Rīgā, Ganību dambī, notikušās ūdensvada avārijas dēļ joprojām ir ierobežota 5. un 9.tramvaja satiksme, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Avārija notika piektdien, 21.septembrī, Ganību dambī 10. Kamēr tiek likvidētas ūdensvada avārijas sekas, 5. un 9.maršruta tramvaji kursē tikai līdz Ausekļa ielai. 5.tramvaja maršrutā slēgts posmā no Ausekļa ielas līdz Mīlgrāvim, savukārt 9.tramvajs nekursē posmā no Ausekļa ielas līdz "Aldarim".

Tiesa, 9.tramvajs brīvdienās nekursē.

Tramvaju pasažieriem joprojām tiek piedāvāts izmantot paralēlos maršrutus - 2. un 24.autobusu. Biļetes, kas iegādātas braucienam tramvajā, ir derīgas braukšanai šajos autobusos.

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" pārstāvis Arturs Mucenieks skaidroja, ka patlaban ir izdevies daļēji novērst ūdensvada avārijas izraisītās sekas, un, ja neradīsies nekādi sarežģījumi, šīs dienas laikā visiem darbiem vajadzētu tikt pabeigtiem. Avārijas dēļ joprojām bez ūdens ir viena ēka.

No viņa teiktā izriet, ka ierastā 5. un 9.tramvaja satiksme varētu tikt atjaunota naktī uz pirmdienu.

Kā ziņots, piektdien Ganību dambī kāda uzņēmuma darbinieki, veicot mikrotunelēšanas darbus, ir bojājuši maģistrālo ūdensvadu pusmetra diametrā, līdz ar to uz ielas izplūda liels daudzums ūdens, izskalojot sliedes.