Sāk akciju "Autogaismas - kārtībā!"

No šodienas līdz 28.oktobrim turpināsies ikgadējā, šogad jau trīspadsmitā akcija "Autogaismas - kārtībā!".

Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību un atgādināt, cik liela loma katra autovadītāja un viņa pasažieru drošībā ir pareizi noregulētām autogaismām, it īpaši pagarinoties diennakts tumšajam periodam.

Akcijas laikā, līdzīgi kā katru gadu, autoklubs LAMB piedāvās iespēju bez maksas pārbaudīt un noregulēt autogaismas īpašos stendos gan Rīgā, gan citur Latvijā.

Akcijas laikā autovadītāji tiks gaidīti Rīgā pie tirdzniecības centriem "Alfa", "Spice", "Mols", "Zoom", "Olimpija", "K-Rauta" un "Rīga Plaza", kā arī Daugavpilī, Valmierā, Liepājā un Ventspilī.

Aizvadītajā gadā 48,6% no visiem ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem uz valsts autoceļiem reģistrēti krēslā un tumsā, bet kopumā šajā diennakts laikā notikuši 31,4% no visiem negadījumiem. Ņemot vērā, ka tumšajā diennakts laikā, piemēram, naktī, autovadītāju aktivitātes kopumā samazinās, avāriju skaits joprojām ir ievērojams. Tajā pat laikā statistika liecina, ka kopš 2001.gada ceļu satiksmes negadījumu skaits tumsā ir samazinājies par 42%.

Akciju organizē autoklubs LAMB sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību AAS "Ergo Latvija" un Ceļu satiksmes un drošības direkciju (CSDD).

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais