No aprīļa līdz nākamā gada vidum 6. tramvajs kursēs tikai līdz Ropažu ielai

© Rīgas satiksme

No 14. aprīļa tramvaja sliežu ceļu un kontakttīklu rekonstrukcijas darbu dēļ 3. un 6.tramvaja maršruta posmā no Ropažu ielas līdz galapunktam Juglā tiks veiktas būtiskas izmaiņas attiecīgajos tramvaja maršrutos, to kustībā un biļešu izmantošanas kārtībā.

Ņemot vērā to, ka attiecīgajā ceļa posmā sliežu ceļi ir nolietoti, kā arī kopējā infrastruktūra, ieskaitot elektroapgādi un pieturvietu platformas, ir novecojusi un neatbilst zemās grīdas tramvaja ekspluatācijas, kā arī satiksmes drošības prasībām, ir nepieciešams veikt rekonstrukcijas darbus, kurus plānots uzsākt šā gada 14.aprīlī. Remontdarbus ir plānots pabeigt 2013.gada vidū.

Pēc attiecīgā sliežu ceļu posma rekonstrukcijas beigām Rīgas iedzīvotāji iegūs zemās grīdas tramvajam atbilstošu infrastruktūru - plānots nomainīt sliežu ceļus, kas samazinās gan tramvaja radīto trokšņu, gan vibrāciju līmeni. Tiks nodrošināta mūsdienīga un zemās grīdas tramvajam atbilstoša energoapgāde. Attiecīgajā ceļa posmā tiks paplašinātas pieturvietu platformas, nodrošinot drošu un ērtu pasažieru iekāpšanu/izkāpšanu, kā arī pieturvietas plānots labiekārtot ar nojumēm. Pieturvietu iekāpšanas/ izkāpšanas platformas tiks pielāgotas (paaugstinātas) zemās grīdas tramvaja uzbūvei, kā rezultātā tiks uzlabota pasažieru iekļūšana/ izkļūšana no tramvaja salona.

No 2012.gada 14.aprīļa (visu rekonstrukcijas darbu laiku) 3. un 6.maršruta tramvaji no pilsētas centra pa maršrutu kursēs līdz pieturvietai 45.vidusskola. Tālāk pasažieri varēs pārsēsties 6T.maršrutā, kuru apkalpos autobusi, lai turpinātu tālāko ceļu līdz Brīvības gatves un Juglas ielu krustojumam.

No Brīvības gatves un Juglas ielu krustojuma tiks nodrošināts 6T.autobusu maršruts, kas pasažierus aizgādās līdz pieturvietai 45.vidusskola, kur pasažieriem būs iespēja pārsēsties 3. vai 6.maršruta tramvajā un turpināt ceļu līdz galapunktam.

3., 6.tramvaja maršruta un 6T.autobusa maršruta kustības saraksts tiks sastādīts tā, lai pasažieri ērti varētu no viena transportlīdzekļa pārsēsties otrā un nokļūt līdz nepieciešamajai pieturvietai. Ņemot vērā izmaiņas maršrutā - tiks veiktas arī izmaiņas kustības sarakstos (kustības intensitāte paliks nemainīga). Pārsēšanās rezultātā pasažieriem ceļā var nākties pavadīt par vidēji 4 minūtēm ilgāku laiku.

6T. maršruta autobusi no pieturvietas 45.vidusskola uz Juglu kursēs pa Ropažu ielu līdz Apes ielai, tālāk pa Apes ielu, Brīvības gatvi līdz Juglas viaduktam, kur apgriezīsies atpakaļ braukšanas virzienam. Šajā braukšanas virzienā autobuss apstāsies un pasažierus uzņems/ izlaidīs pieturvietās, kas izvietotas Brīvības gatvē un ir paredzētas citiem sabiedriskā transporta maršrutiem.

No Juglas 6T.maršruta autobuss kursēs pa Brīvības gatvi līdz Ropažu ielai un tālāk pa Ropažu ielu līdz pieturvietai 45.vidusskola. Šajā braukšanas virzienā autobuss apstāsies un pasažierus uzņems/ izlaidīs pieturvietās, kas izvietotas Brīvības gatvē, nogriežoties uz Ropažu ielu paralēli esošajām tramvaju pieturvietām tiks nodrošinātas pagaidu pieturvietas, kurās pasažieri tiks uzņemti/ izlaisti.

Tos pasažierus, kuri ikdienā izmanto pieturvietu Sporta akadēmija, lūdzam ņemt vērā, ka šajā ceļa posmā nav izvietotas autobusu pieturvietas, un plānot savu maršrutu jau laicīgi.

Pasažieriem, kuri ikdienā lieto biļetes noteiktam braucienu skaitam vai biļetes iegādājas pie transportlīdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti, kas paredzēta suņa pārvadāšanai - veicot pārsēšanos no 3., 6. tramvaja uz 6T. autobusu (vai otrādi), atkārtota e talona reģistrācija vai biļetes iegāde nav jāveic (reģistrētā/ iegādātā biļete būs derīga 90 minūtes, braucot tajā pašā virzienā).

Pasažieriem, kuri izmanto tramvajam paredzētas abonementa biļetes (mēnesim, 5 dienu, 3 dienu, 24 stundu biļete), Rīgas pašvaldības piešķirtos braukšanas atvieglojumus 100% apmērā, kā arī mēneša abonementu 6. maršruta tramvajam - veicot pārsēšanos no 3., 6. tramvaja uz 6T. autobusu (vai otrādi), ir jāveic atkārtota e talona reģistrācija.

Pasažieriem, kuri neizmanto e talonu, bet pie vadītāja ir tiesīgi saņemt nulles biļeti (personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti) - veicot pārsēšanos no tramvaja autobusā (vai otrādi), katru reizi pie vadītāja (jaunā tipa tramvajos - biļešu automātā) ir jāsaņem nulles biļete.

6. maršruta tramvaja abonementa biļešu lietotāji - ja mēneša sākumā klients grib uzsākt jaunu biļeti 6. tramvajam, bet klients dzīvo posmā, kur kursē 6T. autobusu maršruts - klients droši var veikt brauciena reģistrāciju 6T. maršruta autobusā - e talons tiks piesaistīts 6. tramvaju maršrutam.

Pasažieriem, kuri izmanto abonementa biļetes 3.tramvajam - veicot pārsēšanos no 3.tramvaja uz 6T. autobusu, nav jāveic atkārtota e talona reģistrācija. Ja klients brauc no posma, kurā kursē 6T. autobusu maršruts - klientam brauciens nav jāreģistrē (izmanto biļeti kā līdz šim 6.tramvaja maršrutu sakritības robežās).

Pasažieri, kuri ir iegādājušies abonementa biļetes autobusam, drīkst tās izmantot 6T. autobusu maršrutā (tajā skaitā viena autobusa maršruta abonementa biļetes, ja pasažieris brauc maršrutu sakritības robežās). Izmantojot 6T. autobusu maršrutu - brauciena reģistrācija ar šāda tipa biļetēm (abonementi, kas paredzēti autobusu maršrutiem) nav jāveic.