Lēmums mainīt Sarkandaugavas pārbrauktuves slēgšanas laikus rada milzu sastrēgumus

© Rīgas dome

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tuvākajā laikā nosūtīs vēstuli Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" vadībai, aicinot grozīt lēmumu par vilcienu kustības ierobežojumu atcelšanu pie dzelzceļa pārbrauktuvēm Ezera un Tilta ielās, tādējādi būtiski apgrūtinot satiksmi Sarkandaugavā.

"Latvijas Dzelzceļš nebrīdinot Rīgas pašvaldību ir mainījis iepriekš saskaņoto vilcienu kustības grafiku. Tas rada pamatīgas problēmas Sarkandaugavas iedzīvotājiem, bet tuvojoties vasaras sezonai problēmas radīsies jau visiem rīdziniekiem, kas vēlēsies apmeklēt Vecāķu pludmali vai atpūsties Mežaparkā", norāda domes priekšsēdētājs.

Lai atvieglotu satiksmi minētajā vietā, Rīgas domes Satiksmes departaments bija panācis vienošanos ar Latvijas Dzelzceļu neslēgt pārbrauktuves Ezera un Tilta ielās darba dienās no plkst. 7.00 līdz 9.00 un no plkst. 17.00 līdz 19.00.

Patlaban, īpaši rīta un vakara stundās, kad iedzīvotāji dodas ikdienas darba gaitās, pie dzelzceļa pārbrauktuvēm veidojas sastrēgumi, jo tās patstāvīgi ir slēgtas. Regulāri kavējumi līdz 30 minūtēm un ilgāk rodas arī 2., 11. un 24. autobusu maršrutiem, kuri šķērso Sarkandaugavas pārbrauktuvi, kā arī 19., 33., 48. autobusu un 3. trolejbusu maršrutiem, kuru galapunkti atrodas līdzās minētajai pārbrauktuvei.

Satiksmes departamenta vadība tuvākajā laikā tiksies ar Latvijas Dzelzceļa pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējas atvieglot satiksmi pār pārbrauktuvēm Sarkandaugavā. Kā viens no iespējamajiem risinājumiem ir atjaunot dzelzceļa kustības un manevru aizliegumu Tilta un Ezera ielu pārbrauktuvēs no plkst. 8.00 līdz 8.30 un no plkst. 17.30 līdz 18.00.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais