Ielas un tilti Rīgā naktī kaisīti ar pretslīdes materiāliem

Šorīt no plkst.4.00 uz Rīgas ielām, tiltiem un satiksmes pārvadiem 28 specializētās kaisāmās mašīnas uzsāka kaisīšana ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Līdz ar laika apstākļu maiņu, transporta līdzekļu vadītāji brauc uzmanīgāk un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās. Departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.

Kopumā darbu veikšanai ielu un tiltu uzņēmumiem pilsētā ir 32 specializētās kaisīšanas mašīnas, astoņas traktorbirstes un sešas specializētās ietvju kaisīšanas mašīnas. Nepieciešamības gadījumā ielu un tiltu uzturētāji iesaistīs arī traktortehniku un autogreiderus.