Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem

© Mārtiņš Zilgalvis/MN

Sniega un apledojuma dēļ otrdienas rītā daudzviet Latvijā, galvenokārt Kurzemē, valsts centrālajā daļā un Latgalē, ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi".

Otro Ziemassvētku rītā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Līgatnei un no Virešiem līdz Veclaicenei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, pa Rīgas apvedceļu abpus Daugavai, pa Bauskas šoseju un pa Jelgavas šoseju no Rīgas līdz Olainei.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Kaģiem un no Blīdenes līdz Liepājai, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij, pa Liepājas - Rucavas šoseju, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Izvaldai, pa Jēkabpils - Rēzeknes šoseju no Jēkabpils līdz Varakļāniem, pa Rēzeknes - Daugavpils - Medumu ceļu, pa Daugavpils apvedceļu un pa Kokneses šoseju.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Ventspils, Liepājas, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, Dobeles, Bauskas, Ogres, Limbažu, Cēsu, Jēkabpils, Aizkraukles, Balvu, Alūksnes un Daugavpils apkārtnēs.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 97 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saglabājas arī atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 77 grants ceļu posmos.