Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ceturtdien policisti pie auto stūres pieķēruši 10 stipri iereibušus šoferus

© unsplash.com

Ceturtdien par braukšanu stiprā jeb vismaz 1,5 promiļu reibumā vai narkotisko vielu iespaidā 10 šoferi tikuši pie kriminālprocesiem, informē Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 120 ceļu satiksmes negadījumi, piecos no kuriem bijuši arī kopumā pieci cietušie. Viens no traumas guvušajiem bija gājējs.

Par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem vakar noformēti kopumā 464 administratīvā pārkāpuma protokoli, un apmēram katrs ceturtais ir par pārāk ātru braukšanu.

Policijai vakar izdevās uz Latvijas ceļiem pieķert kopumā 12 šoferus, kuri pie stūres sēdušies reibumā. Viens no šiem autovadītājiem bija narkotisko vielu ietekmē, bet 11 - alkohola reibumā.

Divi autovadītāji tikuši pie administratīvā soda par braukšanu dzērumā, tikmēr pret desmit šoferiem sākts kriminālprocess, jo viņi ceļu satiksmē piedalījās, esot vai nu vismaz 1,5 promiļu reibumā, vai arī narkotisko vielu iespaidā.

Diviem šādiem šoferiem būs jāšķiras no sava spēkrata, tikmēr no astoņiem tiks piedzīta izmantoto transportlīdzekļu vērtība.