Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ieviesīs papildu satiksmes ierobežojumus 11.novembra un 13.janvāra ielas krustojumā Rīgā

© Jānis Saliņš/F64

Turpinot "Rail Baltica" integrēšanu Rīgas centra infrastruktūrā, no rītdienas, 8.marta, tiks ieviesti papildu satiksmes ierobežojumi 11. novembra un 13. janvāra ielas krustojumā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Satiksmi ierobežos 13.janvāra ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz ēkai 13.janvāra ielā 19. Ierobežojumi paredz samazināt braukšanas joslu skaitu no trīs joslām katrā virzienā uz divām joslām katrā virzienā.

Tāpat autobraucējiem jāņem vērā, ka tiks mainītas braukšanas trajektorijas 13.janvāra ielas un 11.novembra krastmalas krustojumā.

Līdztekus jaunajiem satiksmes ierobežojumiem spēkā paliek arī iepriekš ieviestās izmaiņas.

Projekta "Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" integrēšana Rīgas valstspilsētas centra infrastruktūrā" laikā tiks pārbūvēti vairāki krustojumi - Ģenerāļa Radziņa krastmalas, 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojums, Ģenerāļa Radziņa krastmalas un Turgeņeva ielas krustojums, Ģenerāļa Radziņa krastmalas un Puškina ielas krustojums.

Papildus iepriekš minētajiem krustojumiem ir paredzēts pārbūvēt arī Timoteja un Turgeņeva ielu krustojumu un Gogoļa ielas un Gaiziņa ielas krustojumu.

Tiks veikta arī Ģenerāļa Radziņa krastmalas pilna pārbūve, kas ietver visas apakšzemes un citas inženiertehniskās komunikācijas - atjaunos ārējos ūdensvada un kanalizācijas tīklus, gāzes apgādes sistēmas, elektroapgādes un sadales tīklus u.c.

Gogoļa ielā tiks mainīti arī siltumapgādes tīkli. Ģenerāļa Radziņa krastmalā visā tās garumā tiks izbūvēta pilna ielas seguma konstrukcija. Visā posmā tiks atjaunots veloceļa segums, kā arī izbūvēta gājēju un velosipēdistu rampa, kas savienos Maskavas ielu ar plānoto "Rail Baltica" dzelzceļa tiltu pār Daugavu.

Kopējais projekta budžets ir 28 miljoni eiro. Lielāko daļu veido Kohēzijas fonda finansējums - 23,8 miljoni eiro, pašvaldības un valsts budžeta dotācija ir 4,2 miljoni eiro.