Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Pirmdien pieķerti deviņi dzērājšoferi; četriem nāksies šķirties no sava automobiļa

© pexels.com

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi deviņus autovadītājus alkohola reibumā un vienu - narkotisko vielu ietekmē, astoņos gadījumos par izdarīto likumpārkāpumu sākti kriminālprocesi, bet četriem no šoferiem tiks konfiscēti spēkrati, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Rīgas reģionā pirmdien apturēts viens narkotikas lietojis autovadītājs, trīs šoferi, kuru alkohola koncentrācija organismā pārsniedza pusotru promili, un viens autovadītājs salīdzinoši vieglākā alkohola reibumā. Viens stipri iereibis un viens vieglāk iereibis autovadītājs apturēts Vidzemē, bet Kurzemē, Latgalē un Zemgalē pieķerts katrā pa vienam šoferim stiprā alkohola reibumā.

Par sēšanos pie stūres, ja pirms tam lietotas narkotiskās vielas vai alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam šoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī četri no pieķertajiem stiprā alkohola reibumā un narkotisko vielu ietekmē esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, kas tagad tiks konfiscēts, turpretim četri pārkāpēji brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Diennakts laikā valstī reģistrēti 155 ceļu satiksmes negadījumi, piecos no tiem cietuši cilvēki - katrā pa vienam, bojāgājušo nav. Starp cietušajiem divi bijuši gājēji.