Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Traģēdija Dobelē: kravas vilciens nāvējoši notriec jaunieti

© f64.lv, Saulius Žiūra

Vilciens Dobelē uzbraucis jaunietim, kurš gājis bojā notikuma vietā, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, svētdien, 20.novembrī, ap plkst.12.55 Dobelē kravas vilciens, lai arī tika veikta signalizēšana un ekstrēmā bremzēšana, uzbrauca 2005.gadā dzimušam jaunietim, kurš pa gājēju pāreju šķērsoja sliežu ceļus. No gūtajām traumām jaunietis gāja bojā notikuma vietā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas.

Valsts policija uzsver, ka pirms dzelzceļa sliežu šķērsošanas jāpaskatās pa labi un pa kreisi, pārliecinoties, vai netuvojas vilciens, un tikai tad var iet pāri. Turklāt, klausoties mūziku austiņās, kā tas bija šajā traģiskajā negadījumā, vilcienu, kas tuvojas, nevar sadzirdēt.

Dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona. Ja ir nepieciešamība to šķērsot, tas jādara uzmanīgi, apdomīgi un bez steigas, jo vilcienu uzreiz nevar apturēt, kā arī nav iespējams šķērsli apbraukt. Turklāt atkarībā no vilciena ātruma un sastāva svara, bremzēšanas ceļš var būt līdz pat kilometram.