Sākusies auto stopēšanas akcija pāri Vanšu tiltam

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

"Šodien, sākot no 17.00, pārvietoties pa Vanšu tiltu ar kājām vai velo liegts. Cilvēki, kas atbraukuši uz darbu ar velo vai atnākuši kājām, atstāti neziņā. Tādēļ biedrība "Pilsēta cilvēkiem" aicina uz auto stopēšanas akciju ap 17.00 pie K.Valdemāra ielas 1c," facebook aicina biedrība "Pilsēta cilvēkiem". 

Jau ziņots, ka drošības apsvērumu dēļ svētku laikā Rīgā būs slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.

No šodienas plkst.17 līdz piektdienas plkst.18 būs slēgta gājēju, velosipēdu un elektro skrejriteņu kustību uz Vanšu tilta abās pusēs esošajiem gājēju un velosipēdu ceļiem.

Šāds lēmums pieņemts, paredzot iespējamo iedzīvotāju pieplūdumu uz Vanšu tilta. Drošības apsvērumu dēļ uz svētku pasākumu laiku nolemts tiltu gājēju un velosipēdistu satiksmei slēgt. Pašvaldība atgādina, ka Ikdienas slodzēm tilts ir drošs, tomēr pie lielākām slodzēm iespējami drošības riski.

Pašvaldība aicina Valsts svētkos izmantot pilsētas sabiedrisko transportu, kurš būs bez maksas.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.