Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sestdien Rīgas dzimšanas dienas piknika laikā ierobežos satiksmi

© Kaspars Krafts / F64

Sestdien, 20.augustā, Rīgas dzimšanas dienas piknika laikā Vecrīgā ierobežos satiksmi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

No sestdienas plkst.6 līdz svētdienas plkst.1 tiks slēgta transportlīdzekļu, tajā skaitā arī elektrovilcieniņu, velorikšu, elektroskūteru un citu elektrisko pārvietošanās līdzekļu satiksme Doma laukumā, Zirgu ielā no Doma laukuma līdz Meistaru ielai, Jēkaba ielā no Doma laukuma līdz Mazajai Trokšņu ielai, Pils ielā no Doma laukuma līdz Miesnieku ielai, Smilšu ielā no Doma laukuma līdz Vaļņu ielai, Herdera laukumā, Vaļņu ielā no Kaļķu ielas līdz Teātra ielai un Kaļķu ielā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

LETA jau ziņoja, ka sestdien Vecrīgā notiks Rīgas 821.dzimšanas dienas svētku pikniks.

Doma laukumā plkst.12 no balkoniem svētkus atklās pūtēju kvintets. Dienas laikā svētku viesi diriģenta Artūra Gaiļa vadībā aicināti piedalīties Drosmīgo dziesmu svētkos.

Plkst.14 konkursā tiks noskaidrota Rīgas gardākā kūka. To dalībnieki aicināti izcept paši un sestdien nogādāt konkursa žūrijai Doma laukumā. Šajā dienā koncertēs arī "Tenoru trio" un operdziedātāja Sonora Vaice.

Rātslaukumā plkst.12 kopā ar Daini Grūbi notiks "tostu torņa" atklāšana, un svētkus ieskandinās instrumentu orķestris "Auseklītis". Visas dienas garumā svētku viesi aicināti kāpt tornī, lai publiski teiktu dzimšanas dienas tostus.

Dienas laikā Rātslaukumā uzstāsies jauniešu koris "Balsis", Ilona Bagele, Kristīne Pāže, Rūdolfs Macats un grupa "Ezeri", bet plkst.16 norisināsies Rīgas gardāko smieklu konkurss.

Torņa ielā uzstāsies jauniešu koris "Balsis", pūšamo instrumentu ansamblis "Auseklītis", Laimis Rācenājs un mariači grupa "SOL Y SOMBRA", kā arī zvanu ansamblis "Campanella". Torņu ielas svētku ietvaros no Arhitektu savienības nama balkona skanēs kontrabasista Staņislava Judina soloprogramma, uzstāsies dziedātāja Marta un Katō.

Līvu laukumā aktieri Meinards Liepiņš un Artis Jančevskis aicinās ikvienu pilsētas viesi un rīdzinieku atzīties mīlestībā mammai, draugam, Rīgai.

Viscaur Vecrīgai atradīsies piknika galdi. Svētku piknika cienastu ikviens aicināts atnest pats vai iegādāties to tuvumā esošajās kafejnīcās un pie tirgotājiem.

Savukārt Pļavnieku un Purvciema apkaimes svētku svinētāji no plkst.12 tiks gaidīti Dreiliņu kalna pakājē. Šeit svētku laikā notiks dienesta suņu šovs, uzstāsies vairāki muzikāli kolektīvi un būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās.

Plkst.17 ar svētku koncertu priecēs leģendārā grupa "Pērkons" un RTU vīru koris "Gaudeamus". Vakara izskaņā būs teātra izrāde "Aidā piknikā!".

Visas dienas garumā apkaimju svētku norises vietā norisināsies lielās dārza spēles, viktorīna par Purvciema un Pļavnieku apkaimi, kā arī burbuļu šovs.